Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is het doel van Eurowaste?

Het doel van Eurowaste is de meest geschikte verwerkingsmethode te zoeken voor elke afvalstof, gebaseerd op de best beschikbare technologie. Eurowaste verkiest, als het mogelijk is, een R-handeling. R staat voor recycle. Dit betekent dat het afval wordt gerecycleerd, opnieuw gebruikt of verbrand met oog op thermische valorisatie.

Welke certificeringen heeft het bedrijf behaald?

Eurowaste behaalde met veel trots ISO 9001 en ISO 14001.

Kan u bij Eurowaste een offerte voor kantoor- en bedrijfsafval opvragen?

Eurowaste specialiseert zich vnl. in het beheer van industriële (chemische) afvalstoffen.

Hoe volgt Eurowaste de steeds veranderende Europese en regionale regelgevingen over afvalbeheer?

We staan dagelijks in contact met regionale overheden m.b.t. het indienen en opvolgen van kennisgevingsdossiers. Daarnaast is Eurowaste lid van de Belgische federatie van de afval- en recyclagesector DENUO en behoudt ook intense relaties met EURIC, de federatie op Europees niveau. Ten slotte volgt het hele team jaarlijkse opleidingen (afval beheer, ADR, chemie en talencursussen).

In welke regio’s is Eurowaste actief?

Eurowaste is actief in de Benelux, Scandinavië, Groot-Brittannië en West-Europa.

Hoe gebruikt Eurowaste de SDG’s?

Eurowaste staat volledig achter de SDG-agenda. De 17 Sustainable Development Goals dienen als een sterke basis voor onze duurzaamheidsambities en -strategie. We koppelen de doelen van de VN aan uitdagingen binnen de Europese afvalmarkt, maar ook binnen ons bedrijf en ondersteunen onze partners hierin.

Veelgestelde vragen

Diensten

Werkt Eurowaste voor particulieren?

Hoewel Eurowaste momenteel gericht is op zakelijke klanten, zijn we dankbaar voor je interesse. We adviseren particulieren om direct contact op te nemen met lokale dienstverleners voor hun specifieke afvalbeheerbehoeften.

Kan Eurowaste ondersteunen bij het opstellen van een kennisgeving?

Eurowaste biedt ondersteuning bij het opstellen van kennisgevingen. Onze in-house EVOA-deskundige staat klaar om je te begeleiden en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Neem gerust contact met ons op voor verdere details of om een afspraak te maken.

Welke talen beheerst het Eurowaste team vloeiend?

Het team beheerst Nederlands, Frans, Engels en Duits.

Veelgestelde vragen

Transport

Hoe gaat Eurowaste om met last-minute transportverzoeken?

Bij Eurowaste behandelen we last-minute transportverzoeken met hoge prioriteit. Ons toegewijde team is goed voorbereid om snel actie te ondernemen en zet zich altijd volledig in om aan dergelijke verzoeken te voldoen. Aarzel niet om ons direct te benaderen, zelfs bij urgente verzoeken.

Plaatst Eurowaste containers voor gemengd bouw en sloopafval?

Bij Eurowaste concentreren we ons momenteel op zakelijke klanten en bieden we geen diensten aan particulieren voor het plaatsen van containers. Voor particuliere behoeften raden we aan contact op te nemen met lokale afvalbeheerbedrijven.